Да избереш Габрово: Васи Маринова-Късева от Спортен клуб „Троя“ стана сертифициран Зумба инструктор

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Васи Маринова-Късева, зумба инструктор в Спортен клуб „Троя“

Васи Маринова-Късева от Спортен клуб „Троя“ в Габрово стана сертифициран ZIN зумба инструктор. Така младата габровка вече е част от международната мрежа на Зумба инструкторите по цял свят. Това беше поводът да потърсим Васи и тя да ни разкаже повече за зумба манията, която вече над десетилетие владее целия свят.

Васи е сред младите габровци, избрали да се върнат в Габрово, да се развиват и да създадат семейство в града. Васи завършва Националната Априловска гимназия, а след това учи във Великотърновския университет. Започва работа за английска фирма и задълженията й са пряко свързани с чести командировки в Англия. Родният град обаче я влече и тя решава трайно да се установи в Габрово.

Позната ни е от най-популярния клип за Габрово в YouTube – „Щастливо Габрово“. През 2014 г. Васи и нейната група по зумба участва в снимките заедно с още 16 художествени и спортни формации от цяло Габрово.

Васи Маринова-Късева, зумба инструктор в Спортен клуб "Троя"
Васи Маринова-Късева, зумба инструктор в Спортен клуб „Троя“

Страстта й към спорта я насочва към залата, в която преподава вече 6 години – в спортен клуб „Троя“ на ул. „Брянска“. Васи не крие, че в нейните часове се стреми хората най-вече да се забавляват и раздвижат, за да се отърват не само от излишните си килограми, но и за да забравят стреса.

За да бъде още по-добра в работата си, Васи премина през няколкодневно обучение, водено от Ларс Уенсинк от Холандия – един от водещите зумба експерти в света. Тя е трябвало да се справи с теорията на създаване на една зумба хорeография, както и с практическата част по създаването на успешна тренировка. След успешното обучение Васи е сертифициран ZIN зумба инструктор.

Зумба – как се постигат видими резултати за кратко време

„60-те минути, в които се провежда една зумба тренировка, минават неусетно, а в същото време се изгарят средно между 500 и 800 калории за час занимания.  А това прави възможно постигането на видими резултати за кратко време“ – споделя Васи за ползите от зумба.

„Тренировките са подходящи за всички – както за начинаещи, така и за хора, които тренират от години“ – споделя зумба инструкторът. Самата Васи е в залата до седмия месец от бременността си, а месец след раждането отново е на линия. Именно благодарение на зумбата тя успява да свали за отрицателно време натрупаните през бременността килограми.

„Усмивката  на учениците ми след края на всяка една тренировка е най-голямата ми награда и удовлетворение“, казва Васи с усмивка. Тя и ученичките й редовно се включват в различни спортни празници и инициативи на територията на цялата община.

Васи Маринова-Късева, зумба инструктор в Спортен клуб "Троя"
Васи Маринова-Късева, зумба инструктор в Спортен клуб „Троя“

Следващото събитие, в което групата по зумба на Васи ще участва е на 21 юни 2018 година в парк Маркотея. Васи и нейните момичета ще са сред участниците в инициативата под надслов „Здравословно и безопасно лято“. Събитието има за цел да информира и да провокира здравословния начин на живот и здравословното мислене и да съветва младите хора, с помощта на опитни специалисти, сред които е и Васи.

Можете да намерите Васи в Спортен клуб „Троя“ (улица „Брянска“ 16, етаж 4, над „Тао клуб“) всеки вторник и четвъртък от 18.30 ч. и всяка събота от 10.30 ч. Присъединете се и към Фейсбук групата Zumba With Vassi & Desi In Fitness Troy.

За реклама в Габрово Daily пишете ни на editor@gabrovodaily.info


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.