Емил Георгиев от „Янтра Габрово“ избран за селекционер на деца и юноши към БФС

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Футболният треньор Емил ГеоргиевЕмил Георгиев от „Янтра Габрово“ е новият селекционер на деца и юноши за Северозападна България към Българския футболен съюз, научи Габрово Daily от sport-gabrovo.com. Той ще отговаря за търсенето на подрастващи таланти у нас в зоната.

През изминалия сезон Георгиев изведе детския тим на „Янтра Габрово“, родени 2003 г. до шестото място в България.

„Работата му ще бъде в Северозападна България, в областите Габрово, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Монтана, Враца и Видин. Той ще трябва да пътува от тук до Видин и да наблюдава подрастващите във футболните центрове в зоната. Ще организира турнири между областите и тези от децата, които набележи като перспективни, ще ги подава към националните треньори за съответните възрасти и комисията за детско-юношески футбол към БФС“, обясни председателят на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов.

Новата длъжност, която ще изпълнява Емил Георгиев, ще принуди ръководството на ФК “Янтра Габрово“ спешно да търси негов заместник, който да води отбора на родените 2003-та година. Това се налага, тъй като селекционерът на подрастващите в зоната няма да може да продължи треньорската си работа в клуба заради конфликт на интереси, поясни председателят на ОбС на БФС.

Като футболист Емил Георгиев има над 110 мача в „А“ група с отборите на „Етър” (Велико Търново) и „Спартак” (Варна) и повече от 200 във втория ешелон с „Янтра”(Габрово) и „Видима Раковски”. Играл е и два сезона в чужбина в състава на „Олимпик” (Тунис). Състезателната му кариера приключи през миналия сезон, в който влизаше като играещ треньор на мачовете на „Янтра Габрово“ във „В“ аматьорската футболна група.

Треньорската си практика започва през 2008-ма година с детския отбор на „Видима Раковски“ (Севлиево). В „Янтра Габрово“ е от 2013 година. През миналия сезон беше наставник на мъжкия тим  във „В“ АФГ, а с отбора на децата, родени 2003-та година, спечели убедително зоналното първенство по Футбол 7 и класира тима на първия Национален финален турнир за тази възраст, който се проведе в Трявна.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.