Спортна зала "Орловец" - Габрово

Евроквалификации по хандбал в спортна зала „Орловец“ в Габрово тази седмица

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Спортна зала "Орловец" - ГабровоЕвроквалификации по хандбал ще се проведат в спортна зала „Орловец“ в Габрово от 17 до 19 април. Националният отбор на България по хандбал за жени до 19 години ще се изправи срещу две от най-добрите школи на Стария континент – Словения и Хърватия.

Мачовете са всеки срещу всеки, като само победителят от тях ще играе на Европейското първенство в Испания. При равен брой победи между отборите, показателят за първото място, е головата разлика в двубоите.

Програма на спортните събития в Габрово през април може да видите тук.

Мачовете на България ще се предават на живо в ефира на Канал 3.

Програма за евроквалификациите в СЗ „Орловец”  Габрово:

Петък (17 април) от 18.00 часа „България – Словения”

Събота (18 април) от 18.00 часа  „Словения – Хърватия”

Неделя (19 април) от 12.00 часа  „България- Хърватия”

За България ще участват и пристигналите от чужбина Елизабет Оморегие и Михаела Петрова. Оморегие е голмайстор на „Крим“ (Словения), които играят в Шампионската лига, а Петрова е основен състезател в австрийския „Инсбрук“. Националният ни отбор е воден от старши треньора Христо Коев и помощника му Николай Топузаков.

„Очаквам изключително оспорвани срещи. Съперниците ни са едни от най-добрите в Европа и ще ни бъде много трудно, но класирането минава през тези два отбора и ние ще трябва да покажем характер и класа, за да се поздравим с крайния успех. Разчитаме много публиката да бъде с нас в СЗ „Орловец”. Ще имаме нужда от тяхната подкрепа”. Това коментира президентът на Българската федерация хандбал габровката Росица Бакърджиева.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.