Гавраил Стефанов от колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ спечели Купа България по планинско колоездене

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Гавраил Стефанов от колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ спечели Купа България по планинско колоездене © sport-gabrovo.com
Гавраил Стефанов от колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ спечели Купа България по планинско колоездене © sport-gabrovo.com

Гавраил Стефанов от  колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ спечели Купа България по планинско колоездене при момчетата в дисциплината крос-кънтри. Последният кръг от надпреварата, който беше за Купа Габрово, се проведе в местността Градище и в него Гавраил и съотборниците му обраха медалите, съобщава sport-gabrovo.com.

 

В пореден старт през този сезон Гавраил Стефанов буквално отвя конкурентите си от групата на момчетата. Те бяха общо 18 и правиха една обиколка. Талантът на „Янтра-Исполин“ Гавраил Стефанов измина петте километра за 16.07 минути, като изпревари с близо 2 минути и лидера при юношите младша възраст, които стартираха заедно с момчетата, но правиха два тура. Среброто взе съотборникът на Гавраил – Валентин Стефанов. Васил Гуджев остана на 2 секунди от бронза и зае петата позиция, следван от Мартин Мариянов. По-назад в класирането останаха Николай Недев (9-ти), Веселин Нешев (11-ти) и Мустафа Мустафов (16-ти).

Това беше трета поредна победа за Гавраил и с пълен актив от 60 точки той грабна и Купа България за 2015-та година. Валентин Стефанов стана негов подгласник с 54 точки, а трети се нареди Калоян Тачев от КК“Загорец 1883“ (Нова Загора).

В групата на юношите младша възраст също имаше състезател на „Янтра-Исполин“ на подиума – Александър Анев. Той спечели бронзовия медал от Купа Габрово, с време 38.01 минути за две обиколки. С 28 секунди по-бавен от него беше Стоян Чудомиров, заел четвъртото място, а Валентин Саратлиев остана шести. В крайното подреждане за Купа България Александър завърши на второ място, с актив от 42 точки. Победител стана Давид Златев от КК“Загорец 1883“ (48т.), а трети се нареди победителят в Габрово – Йоан Костов от КК„Несебър Шокблейз“.

При старшата възраст в крайното подреждане за Купа България  място в тройката намериха двама габровци. Състезаващият се за отбора на „Несебър Шокблейз“ Стойчо Стоев се класира на второ място с 32 точки, а Станислав Илиев от „Янтра-Исполин“ зае третото с 30 точки. Купа България взе Марио Велев от ЦСКА (40 т.). Велев спечели и старта за Купа Габрово, като изпревари Денис Добрев от Драг. Бронзовото отличие стана притежание на Цветан Иванов от „Янтра-Исполин“.

В най-трудната надпревара, при мъже-елит, които правиха пет обиколки на трасето (25 км), силно представяне направи Димитър Михайлов. Представителят на „Янтра-Исполин“ се пребори за бронзовото отличие, въпреки, че претърпя неприятно падане и веднага след края на състезанието пое към болницата.

Победата очаквано спечели Тодор Ангелов от „Несебър Шокблейз“, следван от Добрин Лиловски от КК“Варна“. Александър Александров и Калин Митев от другия габровски клуб „Underground riders“ заеха пето и седмо място, а Димитър Дамянов (Янтра-Исполин) завърши 8-ми. Купа България за 2015-та грабна Тодор Ангелов с 58 точки, Лиловски събра 48 за второто място, а на третото стъпало на почетната стълбичка се качи Калин Митев (Underground riders).

Последната група, валидна за Купа България, беше „Мастърс“ и в нея също имаше габровска победа. Райко Стефанов беше най-бърз на Градище, изпреварвайки Анатоли Георгиев и Борис Кашеров. В крайното подреждане за Купа България Кашеров (Несебър Шокблейз) зае първото място с 48 точки, а Райко стана негов подгласник с 38 точки.

Още два медала от Купа Габрово донесоха чаровниците на „Янтра-Исполин“ Антония Стойчева и Габриела Димитрова. Двете участваха в надпреварата при девойките и грабнаха златото и бронза. Пета се класира съотборничката им Преслава Петрова.

Любителската надпревара в групите Хоби и Хоби – 40+ събра 13 участници. При по-младите спечели Марин Николов, следван от Иван Александров и Деан Георгиев, а при Хоби-40+ първите три места бяха за Николай Костадинов, Живко Желязков и Веселин Попов.

Наградите на призьорите в Купа Габрово и Купа България бяха връчени от генералният секретар на БКС Мартин Грашев, треньорът на националния отбор по планинско колоездене Петър Евстатиев, победителят в тазгодишната Обиколка на България – Стефан Христов, състезателят на турския „Брисаспор“ Георги Георгиев, треньорите на „Янтра-Исполин“ и бивши национални състезатели Даниел Петров и Светослав Чанлиев, членът на УС на КК“Янтра-Исполин“ Веселин Денизов и др.

Българският колоездачен съюз гласува доверие на “Янтра-Исполин“ да организира последния старт за сезона. Трасето беше чудесно подготвено и маркирано, атрактивно за каране, но и с някой много трудни участъци, както при изкачването, така и при спускането.

Стартът беше на поляната в местността Градище. От там колоездачите се изкачваха по туристическата пътека до телевизионната кула, минаваха покрай останките от старинната римска крепост и по другата туристическа пътека се спускаха обратно до изходната точка. Една обиколка беше с дължина от 5 километра, а различните групи правиха различен брой турове.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.