За втора година – Международен баскетболен лагер в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Международен баскетболен лагер в Габрово 2017
Международен баскетболен лагер в Габрово 2017 © Община Габрово

Габрово е домакин на Международен баскетболен лагер за втора поредна година. Проявата, организирана с подкрепата на Община Габрово, ще се проведе от 9 до 15 юли.

Официалното откриване на баскетболния камп е на 9 юли (неделя) от 17.00 часа в зала „Орловец”. Очаква се за церемонията да пристигне Офелия Кънева – председател на Държавната агенция за закрила на детето и партньор на инициативата.

332 деца ще участват в баскетболния лагер

Лагерът е за деца на възраст от 8 до 18 години и ще събере 332 участници от цялата страна. От тях 55 ще са габровчетата, съобщават от местната общинска администрация.

Участниците в баскетболния камп ще имат възможност да тренират под ръководството на доказали се баскетболни специалисти, както от България, така и от чужбина. Най-добрите баскетболни школи от страната ще бъдат част от това събитие, а деца от отборите на „Левски“, ЦСКА, „Черно море“ (Варна), „Делфин“ (Бургас), „Балкан“ (Ботевград), „Септември“ (София), „Дунав“ (Русе), „Атлетик“ (София), „Славия“ и други също ще участват в лагера. Общо над 45 треньори и доброволци ще се включат в тренировъчния процес. Десет са специалистите от чужбина – трима италианци, трима американци, двама англичани и двама чехи.

Баскетболен турнир „Христо Донков“

В рамките на кампа тази година ще се проведе и ежегодният баскетболен турнир „Христо Донков“, в който ще премерят сили българският национален отбор за кадети, връстниците им от националните отбори на Чехия и Украйна, както и сборен отбор от Габрово с най-добрите участници в лагера. Откриването ще е на 13 юли от 18.45 часа, а на 15 юли от 15.30 часа ще се проведе демонстрационен баскетболен мач за хора в инвалидни колички. Очаква се на този двубой официален гост да бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Също на 15 юли, но в 18.00 часа е закриването на турнира „Христо Донков“. То ще предизвика интерес и с атрактивен конкурс по забиване и стрелба. По-късно същата вечер – от 20.00 часа, е закриването на международния лагер.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.