ГЕРБ отново заложи на Таня Христова за кандидат-кмет на Габрово, БСП издигна Ивелин Николов

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово © Габрово Daily

Досегашният кмет на Габрово Таня Христова е изборът на ГЕРБ за предстоящите местни избори през октомври 2019 г. Това стана ясно, след като на заседание на 11 септември 2019 г. вечерта изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на всички областни градове в страната. Таня Христова е родена през 1971 г. в Плевен. Завършила е ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово, а след това английска филология и финанси във Великотърновския университет. Кариерата й в администрацията започва през 2008 г. като заместник-кмет по устойчиво развитие в Община Габрово при управлението на Томислав Дончев. През 2010 – 2011 г. е началник на политическия кабинет на Дончев като министър по управление на средствата от ЕС. От ноември 2011 г. до момента е кмет на Община Габрово.

БСП издигна главния редактор на левия национален вестник „Дума“ Ивелин Николов. Това стана на общинска конференция на БСП на 9 септември. Ивелин Николов е роден през 1962 г. в Габрово. Магистър е по политология от СУ „Св. Климент Охридски”.  Бил е народен представител от „Коалиция за България“ в 41-то Народно събрание. Главен редактор на вестник „Дума“ до ноември 2011 г., както и в момента.

Партия „Воля“ представи на 10 септември кандидата си за кмет на Габрово – това е Мария Митева, лекар по физикална и рехабилитационна медицина. Тя е и областен координатор на партията в Габрово. Избрала е да живее и работи в града през 2005 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.