Евродепутатът Андрей Новаков – съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей НоваковАндрей Новаков бе избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. Комисията обхваща иновации, технологии и изследвания, енергетика и околна среда. Тя е една от четирите комисии в ЕвроЛат, наред с комисиите по икономика, социални дейности и сигурност.

През април тази година евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Новаков откри европейски информационен офис в Габрово. Той продължи дейността на офиса, който разкри Томислав Дончев, докато беше евродепутат.

Новаков заяви, че сред приоритетите му като съпредседател ще бъде повишаване фокуса на комисията в работата й по насърчаване използването и разработването на високи технологии и иновации. „Иновативният подход и плавното преминаване от традиционна индустрия към креативната икономика има неизмерими ползи. Освен дългосрочна заетост и устойчив ръст, иновациите в икономиката ще ни позволят с по-малко ресурси да създаваме повече добавена стойност“, допълни още Новаков в уводните си думи на заседанието, което ръководи.

Българският евродепутат бе избран с пълно мнозинство на пленарна сесия на ЕвроЛат, провела се в Брюксел, която бе открита от зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева и зам.-председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Мандатът му започва да тече веднага.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.