Народният представител от Габрово Николай Сираков

Николай Сираков: БСП обижда габровци, като омаловажава успехите на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Народният представител от Габрово Николай Сираков
Народният представител от Габрово Николай Сираков © ПП ГЕРБ Габрово

„Политиците сами избират дали да работят за региона си или да го очернят. Всеки има своя избор – дали да бъде пътуващият керван, който ще стигне целта, или да бъде кучетата, които лаят след него.“

Това заяви днес в Габрово народният представител от ГЕРБ Николай Сираков. Той коментира поведението и посланията на политиците от БСП Габрово от последните дни.

Сираков: БСП се опитва да омаскари града, а омаловажаването на успехите на Габрово е обида към габровци

„Всички живеем на едно и също място, работим тук и наш дълг е да работим за развитието на нашия град. Неприятно е и не изглежда добре, когато политици омаловажат постигнатото в нашия град, когато се опитват да омаскарят града си. Когато от БСП казват, че няма инвестиции, че не се развива индустрията, всъщност обиждат всички онези работодатели и компании, които развиват дейността си в Габрово, обиждат всички габровци, които работят и реално градят икономическия образ на региона“.

По думите му хората в политиката би трябвало да бъдат добър пример как трябва да се отнасяме към собствения си град и регион, да уважават постигнатото, да имат идеи как да го надграждат, да имат развита чувствителност, когато има пропуски, и конструктивно да дават предложения за поправяне на грешки, когато ги има.

Сираков: Работи се в райони, в които нищо не е правено от времето, в което са били построени

Сираков даде два проекта като пример за инвестиции в Габрово – проекта за интегриран градски транспорт и проекта за изграждане на съвременна градска среда.  Сираков припомни, че проектът за интегриран градски транспорт предвижда реконструкция на кръстовището на жп гарата, на спирката „Рачо Ковача“, електронна система на всички спирки, ремонт на подлезите, ново регулиране на движението на 5 кръстовища, закупуването на 14 нови автобуса.

Народният представител от ГЕРБ припомни и основните дейности в проекта за изграждане на съвременна градска среда – облагородяване на района на кв. „Колелото“, „Шиваров мост“, където се изгради и кръгово кръстовище, нова източна улица. „Дори само тези 2 проекта показват мащабните инвестиции в публична инфраструктура, усилията да се навлезе в райони, в които нищо не е правено от времето, в което са били построени“, коментира Сираков.

Сираков коментира икономическото развитие на Габрово, като посочи следната статистика: „Ако през 2007 година, откакто ГЕРБ печели за първи път избори в Габрово, БВП е бил 7325 лв., сега е нараснал на 10 358 лв., което е близко до средното за страната – 12 339 лв. Ръст се наблюдава и по отношение на заплатите и най-вече по отношение на преките частни инвестиции, които нарастват в пъти и достигат 2509 евро на човек.“

Сираков: Това е нашият път да се справим с основния ни проблем – демографския

„През последните месеци се случват сериозни инвестиции от вече действащи компании, които 3 пъти разширяваха производствата си. И всичко това е благодарение на хората в този град, това е успех на самите габровци. Той е нашият път да се справим с основния ни проблем – демографския. Трябва да уважаваме и ценим собствения си град, да създаваме условия за развитието му, а не да се опитваме да го омаскаряваме“, коментира Сираков.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.