Местни избори 2019: ГЕРБ печели в Габрово и Севлиево, БСП – в Дряново, ВМРО – в Трявна (ОБЗОР)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

След провеждането на втория тур на 3 ноември 2019 г. ясна е равносметката за резултатите от местните избори в област Габрово.

Досегашните кметове на Габрово и Севлиево, издигнати от ГЕРБ, запазват местата си. Нови кметове ще има в Дряново и Трявна. Единствено в Габрово кметът на общината беше избран на първи тур, балотажи имаше в Севлиево, Дряново и Трявна.

Таня Христова от ПП ГЕРБ спечели в Габрово още на първи тур с 58.63% от гласовете. Втори остана Ивелин Николов от Местна коалиция БСП за България (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, АБВ) с 17.39%. Подробности за изборите в Габрово четете в статията на Габрово Daily тук.

Досегашният кмет на Севлиево д-р Иван Иванов, издигнат от ПП ГЕРБ, спечели още един мандат като кмет с 56.98%. Богомил Петков, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, АБВ, Воля, Движение 21 и Партия на Зелените, остана втори с 39.99%. Подробности за изборите в Севлиево четете в статията на Габрово Daily тук.

Трявна ще има нов кмет. Това е Силвия Кръстева от ВМРО – Българско национално движение. Тя спечели втория тур в града с голяма преднина от 63.81% пред кандидата на ПП ГЕРБ Мария Пенева, която получава 34.49%. Досегашният кмет Дончо Захариев не се кандидатира за нов мандат. Подробности за изборите в Трявна четете в статията на Габрово Daily тук.

Дряново също избра нов кмет. Досегашният кмет Мирослав Семов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ПП ГЕРБ, не успя да се пребори за нов мандат. Той получи 48.25% от гласовете. Вторият тур беше спечелен от Трифон Панчев от Местна коалиция БСП за България (АБВ, Български социалдемократи, Движение ЗАЕДНО за промяна) с 50.35%. Подробности за изборите в Трявна четете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.