Д-р М. Стоянов: Вярвам, че мога да бъда полезен на града си и на хората, които развиват Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Д-р Мирослав Стоянов е началник на отделението по кардиология в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово.  От 24 години практикува като лекар кардиолог. От 10 години е инвазивен кардиолог.

Д-р Стоянов завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация доктор, УНСС – София специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ-Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална Ехокардиография в Медицински университет – Плевен и Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия.

Женен е, с три деца.

Д-р Мирослав Стоянов е кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ.

 Д-р Стоянов, вие сте успял лекар, доказал се професионалист в нашия град и не само в нашия град. С какви мотиви приемате това ново за Вас предизвикателство – влизане в обществено-политическия живот, кандидатирането Ви за общински съветник?

Това решение не беше леко за мен, тъй като моето призвание  е медицината и моят приоритет  са пациентите и тяхното здраве. На първо място аз съм  лекар и моето място е в болницата,в кардиологично отделение , в инвазивна кардиология, в доболничната помощ. Но смятам , че мога да бъда полезен в друга посока.  Присъединявам се към каузата на ГЕРБ, за да работя.  Очевидно е , че през последните години в моя град се направиха много и  значими инвестиции.  В лицето на кмета Таня Христова и нейния екип аз виждам хора, които са способни да преобразят Габрово. Приятно ми е да минавам през центъра на града, през новите кръгови кръстовища, да виждам облагородени квартали, детски площадки, игрища, санирани жилищни сгради. Радвам се, че децата ми учат в реновирани училища. Това е и причината да приема поканата за участие в местното управление – да бъда полезен на града си, да подкрепя хората, които през последните години развиват Габрово . Харесвам града си, държа да остана да живея в него, също и децата ми, както и техните деца. За мен е важно да помогна с каквото мога за развитието на Габрово.

Кои са вашите основни приоритети, по които ще работите в качеството си на общински съветник?

Както казах, кандидатирам се за общински съветник с идеята да бъда полезен. С каквото мога да бъда полезен, ще бъда. Смятам, че моята компетентност е основно в посока здравеопазване и там ще насоча много усилия.

Доколко реално местната власт има механизми да влияе на здравеопазването в населените места?

Има механизми и вярвам, че мога да съдействам те да бъдат използвани в пълния им капацитет. Знаете, болниците са търговски дружества и те донякъде се самоиздържат, но развивайки се самата община – благоустройствено и икономически, давайки възможност на повече млади хора да живеят в нея, всъщност по косвен път се спомага за развитието и на здравеопазването в съответния регион. Общината също може да се намесва като съсобственик, да съдейства и за развитието на болницата по отношение на апаратура, за благоустройство на района на болницата.

Вярвам, че това е пътят за развитието на всяко населено място – всеки да съдейства с каквото може, в сферата, в която е компетентен и да подкрепя добрите инициативи, намерения и политики, както и хората, които са доказали, че работят и изпълняват поетите пред обществото ангажименти.

Платена публикация съгласно договор за отразяване на предизборната кампания. Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове в Габрово на 27 октомври 2019 г. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.