Кои са новите габровски депутати в 47-то Народно събрание (БИОГРАФИЯ и СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ясни са имената на избраните народни представители от Габровски изборен район в 47-то Народно събрание. Това обяви ЦИК в решение № 976-НС от 19 ноември 2021 г.

Габровските депутати ще бъдат Томислав Пейков Дончев от ГЕРБ – СДС, Яна Веселинова Балникова от Продължаваме промяната, Даниел Петров Петров от Възраждане, Юсеин Хасанов Вейселов от ДПС.

За водача на листата на ГЕРБ – СДС в Габрово Томислав Дончев от партията посочват: Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Придобива магистърска степен специалност „Философия“ с втора специалност „Журналистика“ и магистърска степен „Стопанско управление“, както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия и високотехнологични бизнес инкубатори и паркове.
Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.
Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в последното Народно събрание и през 2013-2014 г., министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013 г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит.

Томислав Дончев, ГЕРБ Габрово. Снимка: ГЕРБ

За водача на листата на Продължаваме промяната в Габрово Яна Балникова от партията посочват следното: Заместник-министър в екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от президента Румен Радев. Родена е на 1 август 1980 г. в Габрово. Яна е завършила японистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специализация в Нагойския университет, Нагоя, Япония. Има магистратура по „Бизнес администрация“ от Американския университет в България. Има над 13-годишен опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи, реализира проекти в разнородни индустрии и внедрява програми за оптимизиране на процеси. Била е част от управленския екип на успешна международна фирма, основана в България. През 2018 г. се присъединява към екипа на младата иновативна биотехнологична фирма „Nasekomo“. Говори английски, френски и японски и е горда майка на една невероятна дъщеря.

Яна Балникова, Продължаваме промяната. Снимка: ПП

За водача на листата на Възраждане в Габрово Даниел Петров от партията споделят: Даниел Петров е роден през 1980 г. в град Свищов. Завършва средното си образование със специалност „Икономика, управление и финанси в търговията“ в Габрово. От 1999 г. до 2000 г. служи в Гранични войски към поделението във Враня. Възпитаник е на Технически университет – Габрово, специалност „Технология на материалите и материалознание“. Близо 20 години Даниел Петров ръководи собствен бизнес – производство на метални конструкции и индустриални съоръжения. Също така се занимава и със земеделие. Член е на Възраждане е от 2017 г.

Даниел Петров, Възраждане Габрово. Снимка: Възраждане

За водача на листата на ДПС в Габрово Юсеин Вейселов от партията споделят: Юсеин Хасанов Вейселов е на 27 години. Завършил е специалност „Рехабилитация и ерготерапия“ в Тракийски университет – гр. Стара Загора. Председател е на Областен съвет на Младежко ДПС – Габрово от 2017 г. до момента. Владее английски и турски.

Юсеин Вейселов, ДПС Габрово. Снимка: ДПС

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Как гласува област Габрово за Народно събрание? (ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.