ВМРО с инициатива „Развей българското знаме на 24-и май“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ВМРО с инициатива „Развей българското знаме на 24-и май“

ВМРО продължава кампанията си „Развей българското знаме“.  От ВМРО призовават гражданите да поставят национален трикольор на фасадата на дома си на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий и празник на българската писменост и култура.

От партията приканват гражданите да направят снимка и да я изпратят по електронна поща – pm@vmro.bg, заедно с две имена и телефон за връзка. Българите, които се включат в патриотичното начинание, ще получат подарък – книга.

Ние като българи трябва да почитаме, помним и да се гордеем с факта, че сме дали „на вси славяни писмо да четат“. Нека в празничния ден на българските букви сложим националния флаг. Ние, българите, сме в основата на европейската цивилизация и трябва да сме горди с делото на своите просветители, заявяват кандидатите за евродепутати от  ВМРО Ангел Джамбазки и Юлиан Ангелов.

Двете емблематични за ВМРО лица получиха подкрепа за предстоящите евроизбори от професори от Българска академия на науките. Акад. Антон Дончев, акад. Стефан Воденичаров, проф. Христо Смоленов и акад. Георги Марков се срещнаха с Джамбазки и Ангелов. Дончев се обърна към Джамбазки с думите:

Върви да защитаваш достойнството на българина! Помни, че преди всичко сме хора.

„В предишния мандат заедно с преподаватели от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ организирахме конкурс за български шрифт. Има само два български шрифта, а ние предлагаме под Ваш патронаж да се развие Българският институт „Св. св. Кирил и Методий“. За нас ще бъде чест, надявам се да се присъедините, предложено е и в закона за българския език в Народно събрание, който мина на първо четене. Благодаря, имаме много срещи, бързи, формални, но тази е най-духовната и зареждаща до сега“, заяви водачът на листата на ВМРО за изборите за Европейски парламент Ангел Джамбазки.

Акад. Георги Марков призова кирилицата да бъде призната от Европейския парламент като българска азбука, тъй като все още е смятана за руска.

Рядко се сещаме, че трябва да сме горди, че сме българи. Ръководителите в ЕС не осъзнават по какъв начин трябва да се защити Европа. Нашата култура е такава, че винаги сме предразположени да помагаме на хората в беда. Вярвам, че Ангел Джамбазки ще „освети“ Европа, че е нужно изработването на една обща политика, Европа е заплашена и трябва да го осъзнаем навреме, каза акад. Стефан Воденичаров.

ВМРО е една народозащитна организация. Това е кауза, те работят за кауза. Браним Европа. ЕС трябва да се реформира, за да оцелее. Всяка битка е предпоследна, всяка победа е временна – трябва да завоюваме нови и нови победи, категоричен бе проф. Христо Смоленов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.