Бивш кандидат-кмет на Севлиево става депутат на ПП от област Габрово – кой е Богомил Петков

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Севлиевецът Богомил Петков ще замени габровката Яна Балникова като депутат на Продължаваме промяната от област Габрово. Това стана ясно, след като Балникова обяви, че подава оставка, за да стане съветник на премиера Кирил Петков по регионалните въпроси в политическия му кабинет.

Кой е Богомил Петков – севлиевски бизнесмен и общественик

Богомил Петков е роден и е израснал в Севлиево. Средното си образование завършва в Природоматематическа гимназия “Акад. Иван Гюзелев” в Габрово със специалност ” Електроника”. Завършва Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов със специалност “Социално-икономическа информация” и втора специалност “Морал и Право”.

Занимава се с бизнес в направление създаване и управление на производство на горен плетен трикотаж , производство на бетонови и варови разтвори, производство на бетонови изделия. Работодател е на над 200 служители. Баща на две деца, които активно участват в управлението на бизнеса.

„Силно социално ангажиран човек съм. Вземам участие в много благотворителни каузи , за това членувам и съм в Управителния съвет на “Севлиево 21 век”, бивш ПАСТ Президент на “Ротари клуб”- гр. Севлиево. Носител съм на наградата “Пол Харис” за дарителство на Ротари Интернешънъл .

Едно от основните ми хобита е спорта. Тренирал съм футбол и шахмат, като по-големите ми успехи са на шахматната дъска. Имам спечелени много отличия и съм кандидат майстор на спорта по шахмат. В свободното си време посещавам клуб по Латино танци“, споделя Богомил Петков в информация за себе си в сайта на Продължаваме промяната.

В предизборната кампания за изборите през ноември 2021 г. като свои приоритети Богомил Петков е обявил решаване на проблема с водоснабдяването на Община Севлиево, изграждане на тунела под връх Шипка, заедно с обходен път на град Севлиево.

Кандидат-кмет на Севлиево през 2019 г.

Припомняме, че на местните избори през 2019 г. Богомил Петков се кандидатира за кмет на Община Севлиево и стигна до балотаж с настоящия кмет д-р Иван Иванов от ПП ГЕРБ. Петков беше издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, АБВ, Воля, Движение 21 и Партия на Зелените.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.