Андрей Новаков: България няма девет живота, за да си позволи още едно управление на БСП

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Евродепутатът Андрей Новаков
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков

Г-н Новаков, когато преди 4 години за първи път дойдохте в Габрово, за да продължите работата на Томислав Дончев в област Габрово като евродепутат, какво искахте да постигнете за нашия регион?

Тогава имах една мечта – един ден габровци и хората от областта да ме наричат „нашето момче“. Не заради егото ми, а защото би означавало, че съм помогнал на хора, на градовете, на селата в област Габрово. За мен днес е чест, че чувам това обръщение. След 4 години, през които всеки месец бях в Габрово, Трявна, Севлиево, Дряново, в селата от областта, мога да кажа, че вече не идвам, а се прибирам тук.

Андрей Новаков, кандидат за евродепутат на ПП ГЕРБ

Какви са основните приоритети, по които ще работите, ако продължите да бъдете евродепутат?

Искам да видя Европа, в която перилният препарат пере еднакво и в Германия, и в България, в която шоколадът е един и същ навсякъде. Винаги съм вярвал, че българският потребител трябва да има толкова права, колкото и всеки друг в ЕС. Тук Европа трябва да направи значително повече, независимо дали става въпрос за храни, напитки, козметика или други стоки. Не само трябва да променим европейското законодателство, но и бизнес моделите на производителите и вносителите на стоки.

Като съавтор по правилата и бюджета за европейските фондове след 2020г., ще се боря страната ни да разполага с повече средства, както и правилата да бъдат максимално опростени и разбираеми.

Също така трябва да се противопоставяме, както и досега, на предложенията, вредни за европейското законодателство. На първо място, трябва да продължим да защитаваме интереса на българските превозвачи, като се надявам в следващия Парламент България да има пълноправен член в транспортната комисия. Разбира се трябва да настояваме за баланс между европейски правила, структуроопределящи отрасли и сектори, като енергетиката. Един пример е бъдещето на Мини „Марица изток“. Личното ми мнение е, че те трябва да функционират, докато има въглища. Такъв отрасъл не може да промени структурата и посоката си лесно, особено когато на карта е заложено препитанието на хиляди семейства и цели региони.

Европейските институции трябва да отидат при хората, а не обратното. Една от целите ми ще продължи да бъде възможностите за европейско финансиране да достигат до всяко кътче на България и там, където има най-голяма нужда.

 С кои неща се гордеете най-много в работата си до момента?

Нека не говорим за гордост, а за удовлетворение от свършените задачи. През изминалите седмици посетих десетки населени места в страната. Онова, което видях, ме убеди, че всички усилия на правителството са имали смисъл – преобразени градове, чиста вода в чешмите, по-добри пътища, топли училища, нови чужди инвестиции, повишени заетост и доходи. Убеждавам се, че работата на успешните кметове затвърждава европейския облик на страната.

Получавам обратната връзка от хората. За тях безспорно важен е фактът, че ЕП подкрепи предложението ми за увеличение на бюджета за кохезионни инвестиции за България до общо 18 млрд. лв.

За кого са по-важни тези избори – за ГЕРБ или за опозиционните партии? Защо?

Тези избори са важни за България и за Европа. Важни са, както за София, така и за най-отдалеченото планинско село. Не мога да скрия, че е очевиден и безграничният опортюнизъм – лъскав популизъм под формата на утопични хрумвания и фалшиви новини. Вярвам обаче, че изборите са като свободния пазар, където хората ще търсят качествения продукт, а не лъскавата опаковка. В политиката евтиното и лъскавото са лявото и популизмът. България няма 9 живота, за да си позволи още едно управление на БСП.

Пресцентър на ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление! Медията предоставя едни и същи условия за отразяване на предизборната кампания на всички регистрирани за участие в изборите за Европейски парламент партии, коалиции и инициативни комитети. За повече информация се свържете с нас на editor@gabrovodaily.info.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Политика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.