Андрей Новаков вече е вицекоординатор в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Евродепутатът Андрей Новаков. Снимка: ГЕРБ / ЕНП
Евродепутатът Андрей Новаков. Снимка: ГЕРБ / ЕНП

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе избран за вицекоординатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Изборът протече заедно с изборите за председател и заместник-председатели на Европейския парламент по време на пленарното заседание на институцията в Страсбург. Това съобщиха от неговия пресофис.

Комисията по регионално развитие е една от водещите в Европейския парламент и отговаря за над 630 млрд. евро инвестиции в регионите на Европейския съюз чрез европейските структурни и инвестиционни фондове. През изминалите две години работата на Новаков в тази комисия обхвана собствен доклад за бъдещето на инвестициите чрез еврофондовете, оценката на плана „Юнкер“, резолюции и инициативи за опростяването на работата с евросредства и за ускоряване на инвестициите в общините от ЕС, становище по политиката за подкрепа на малките и средни предприятия, както и преразглеждането на седемгодишния бюджет на ЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Андрей Новаков пред Габрово Daily: Габрово е отлична дестинация не само за туризъм, но и за инвестиции и бизнес

„Работата в тази комисия е основният ми фокус през последните две години в тази институция. Радвам се, че точно българин ще бъде на тази позиция в решаващ за европейските и български инвестиции момент“, заяви Новаков след приключилото гласуване и избирането му  с пълно мнозинство.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.