Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Джамбазки: Кандидатирам се от Габрово, защото ако този регион загуби бъдещето си, загубили сме всичко. Тук е сърцето на България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО
Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Популярното лице на ВМРО Ангел Джамбазки е кандидат на Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО за народен представител от 7-и Габровски многомандатен избирателен район. 17 е номерът на Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО в бюлетината. Водач на листата е Борис Вангелов.

Често ме питат защо избрах да се кандидатирам от Габрово. Ще разкажа една история.

Много хора от Габрово и региона сигурно са виждали магистрала „Тракия“. Да, магистрала „Хемус“ така и не идва до този район, но сигурно сте виждали южната магистрала. И знаете, че магистрала „Тракия“ и районите около нея, буквално и преносно, са станали транзитна територия за турските тираджии.

Това е най-добрата метафора за българската инфраструктура днес. И за развитието на регионите у нас въобще. И за самата България. Развива се само южната част. Защото страната ни се превръща в транзитна територия: на тираджии от Турция към Запада, на мигранти от Турция към Запада, на ислямизъм от Турция към Запада.

И се влага в инфраструктура, но се влага по сбъркан начин и се разделя Северна и Южна България. Инфраструктурните проекти обслужват ГКПП „Капитан Андреево“ и „Калотина“.

Така действат властите в България, така развиват нашите региони – северна България гние, защото няма „щастието“ да бъде транзитна на Турция и т.нар. Запад. Нашите политици мислят, че България не e ценна сама за себе си, а е ценна като място за преминаване. Ценна е половин България. В най-добрия случай.

Къде е тунелът под Шипка? Или да вземем друг пример от Северна България: къде е железопътната двойна линия до Видин? Двойна жп линия с тунел до Петрохан? Къде е този проект, който може да свърже Солунското пристанище, оттам китайско и всякакво друго карго, което после стига до Видин или до Лом? Голямото товорно пристанище в Лом пустее.

Парите за тази линия бяха отклонени за довършване… пак на южни трасета. Разказвам тъжна история, нали?

Сега ще разкажа още една тъжна история – пак за северната част на България. Бях наскоро в Червен бряг и кметът ми каза: „Дойдоха хора да правят фабрика и не можаха да намерят работници“. Безработица е, по улиците се виждат само цигани, които пият бира и чакат социалните помощи. Идва инвеститорът и няма заварчик, електротехник, шлосер. Инвеститорът преместил фабриката в Горна Малина, Софийско. И сега хора от Червен бряг ходят до Горна Малина, за да работят.

Северна България става една циганизираща се пустиня.

Това ли спечелихме от десет години европейско членство? И не, не е виновен ЕС, виновни сме си ние. Нали най-големите евроентусиасти управляваха държавата 10 години? Защо се проваляме?

Задавахме въпроси в миналото Народно събрание, нашите народни представители от Северна България питаха и настояваха, правихме протести, различни начинания. Аз говорех в Европейския парламент. Защото неравномерното развитие на регионите чудовищно обезлюдява страната.

Затова казваме, че тази политика, която беше водена досега, е провалена. И искаме патриотично управление на България. Защото за нас, Обединените патриоти, не е ценна половин България или една трета от нея. Ценна е цялата. И тук, в Габровско, е нейното сърце.

Затова се кандидатирам от Габрово. Защото това място е символ. От тук започна замогването на българите като нация през Възраждането, пробуждането на култура и икономика. Тук от нищо се правеше нещо. Сега властта в София се мъчи от нещо да направи нищо. Тук се прояви геният на хора, които променяха света, сега ги няма дори хората.

Северна България, Габрово и регионът са нашият залог – ако места като Габрово и региона загубят перспективата си, загубили сме всичко. Тук е сърцето на България.

Ангел Джамбазки, ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА И ВМРО

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.