"Добрите българи", dobrite.bg

„Софтуерен университет“ разработва сайта на националната медия „Добрите българи“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Добрите българи", dobrite.bg
„Добрите българи“, dobrite.bg

Най-голямата образователна IT институция в България „Софтуерен университет“ става вторият партньор на националната общност и бъдеща медия „Добрите българи“, която стартира габровецът Момчил Цонев. Лично създателят на SoftUni Светлин Наков се ангажира да помогне в разработването на сайта dobrite.bg.

Преди седмици каузата „Добрите българи“ беше подкрепена от водещата хостинг компания в България Superhosting.bg, която предостави безвъзмездно хостинг за сайта.

Историята и каузата на „Добрите българи“

Момчил Цонев създава Facebook страницата Добрите българи на 9 март 2013 г. Каузата й е да популяризира добрия пример на онези българи, които с добротата или с успеха си са направили нещо повече за своята общност, квартал, град. „Вярваме, че Добрите българи съществуват. Те живеят с нас, работят с нас, те са обикновени хора като нас. Това, което ги отличава от другите е, че са направили добро, че са постигнали нещо“ – пише през 2013 г. Момчил Цонев. В момента габровецът работи върху развитието на национална онлайн медия, която да разказва истории за доброто от обикновени хора. Момчил Цонев е създател на Габрово Daily и на множество културни инициативи в Габрово, заради които през 2018 г. е обявен за един от 20-те най-изявени млади личности на България.

Може да се присъедините към общността на „Добрите българи“ ТУК.

От началото на 2019 г. създателят на Габрово Daily Момчил Цонев развива и регионалната инициатива „Балканджии – сърцето на България“, посветена на културата, историята и туризма на селищата в Предбалкана от трите области Габрово, Велико Търново и Ловеч. Може да се присъедините към Фейсбук групата на балканджиите ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.