МЗ, „Идеал Стандарт“ и Община Габрово даряват за PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общински съвет Габрово одобри сумата от 5 000 лв. за изграждане и оборудване на PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД – Габрово. Това стана на редовното заседание на габровските общински съветници на 24 септември. С PCR тестове се установяват положителни проби за новия коронавирус и COVID-19.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е обявило дарителска кампания за набиране на средства за изграждане и оборудване на лабораторията, в която вече са се включили Министерството на здравеопазването и фирма „Идеал Стандарт“ – Видима.

Одобрена е и Програма за развитието и дейността на „ДКЦ І Габрово” ЕООД за периода 2021 -2023 г. Тя включва инвестиции в апаратура, подобряване на условията на работа на кабинети и лаборатории, повишаване на квалификацията на персонала, съобщават от Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.