МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово вече има PCR лаборатория

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово вече разполага с цялостно оборудвана PCR лаборатория, в която могат да се правят тестове за новия коронавирус и COVID-19, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Средствата за апаратурата в размер на 78 386,40 лв. са осигурени от Министерството на здравеопазването. Средствата за извършения ремонт и обзавеждане на помещението за лабораторията и стартов комплект тестове са осигурени изцяло от Идеал Стандарт – Видима АД и Община Габрово.

Директорът на болницата д-р Минко Михов е категоричен, че с въвеждането й в работа ще се ускори процесът на диагностика и лечение на пациенти с Ковид – 19 в лечебното заведение. „До този момент материалите се изпращаха за изследване, което забавяше точната навременна диагноза. Лабораторията ще бъде достъпна и за гражданите на областта и назначените изследвания от РЗИ“ – пояснява директорът на болницата в Габрово д-р Михов. Той изказва и своята благодарност към всички дарители за своевременната подкрепа и доверие в името на живота и здравето на хората.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

МЗ, „Идеал Стандарт“ и Община Габрово даряват за PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.