Gabrovo.net

Стартира Gabrovo.net – най-голямата мрежа от сайтове за Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Gabrovo.net
Gabrovo.net. Снимка: Емил Михов

Стартира Gabrovo.net – най-голямата мрежа от сайтове за Габрово. Към момента Gabrovo.net обединява новинарския сайт Габрово Daily, Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki и сайта за първата компютърна игра за Габрово Gabroville. През октомври тази година към Gabrovo.net ще се присъедини и сайт за габровския бизнес и предприемачи.

„Целта на Gabrovo.net е да бъде онлайн портал за всичко, от което се интересуват габровци. В портала габровци и гостите на града ще открият актуални новини, прогноза за времето, полезна информация, каталог на културни институции и забележителности. До месец порталът ще представи и 20 от габровските фирми и предприемачи. Надявам се Gabrovo.net да се превърне в мрежата на Габрово и габровци и затова постепенно ще увеличаваме предоставяните от портала услуги“, заяви Момчил Цонев, създател на портала и главен редактор на Габрово Daily.

На началната страница на портала Gabrovo.net (посети тук) ще откриете информация за всички сайтове и инициативи от мрежата. В раздела „Новини“ (посети тук) ще откриете последните новини от сайта Габрово Daily, прогноза за времето, последни публикации от Facebook страницата „Габрово – живият град“, линк към Facebook страницата на Габрово Daily, както и да видите любимото Габрово в клипа „Щастливо Габрово“.

Какво е Gabrovo.net?

Актуалните новини за Габрово и габровци

Габрово Daily е информационна онлайн медия за Габрово и габровци. Сайтът стартира на 17 юни 2014 г. Медията представя най-актуалното от живота в града в разделите „Общество“, „Икономика“, „Политика“, „Образование“, „Култура“, „Спорт“, „История“.

Сайтът е разработен и за мобилни устройства, за да може по всяко време читателите му да следят габровските новини и от телефон или таблет.

Енциклопедия и информационен портал в едно

Gabrovowiki е първата онлайн енциклопедия за Габрово и габровци със статии в няколко големи тематични категории като „Съвремие“, „Културни организации“, „Образование“, „Възраждане”, „Архитектура”, „Габрово 1878-1944”, „Габрово 1944-1989“, „Индустриалци“ и др.

Посетете Онлайн енциклопедия Габрово тук

Повече информация за Gabrovowiki вижте тук

Първата компютърна игра за Габрово

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра. Чрез анимация и на игрови принцип, в българска и английска езикова версия, ще бъдат представени най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово.

Разгледайте презентационния сайт на Gabroville тук

Габровската история оживява

„Габрово – живият град“ е името на историческата поредица за нашия град, която започна с излизането през 2008 г. на книгата „Имало едно време в Габрово“ на Даниела Цонева и Момчил Цонев. В поредицата бяха издадени още „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” (2010), „Снежно Габрово за деца” (2011), „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” (2012). През 2010 г. стартира и Facebook страницата със същото име, която днес е най-голямата страница за габровското минало и култура.

Посетете Facebook страницата „Габрово – живият град“ тук

Информационният сайт Габрово Daily развива специална рубрика „История“, в която разказва за най-значимите събития, личности, празници на Габрово от миналото. Може да разгледате статиите от рубриката тук.

Щастливо Габрово

„Щастливо Габрово/Happy Gabrovo“ е името на клип за Габрово, който беше създаден през 2014 г. и представи най-популярните места на Габрово. В клипа се включиха около 180 участници от около 20 художествени, танцови, спортни, театрални формации от града. Клипът популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. Идеята на организаторите на „Щастливо Габрово“ е клипът да бъде новата позитивна видео-картичка за града, която не се нуждае от превод.

Повече информация за клипа вижте тук

Гледайте клипа „Щастливо Габрово“ тук

Как да се свържете с нас?

Ако искате да се свържете с нас за реклама в сайтовете от мрежата Gabrovo.net, да ни включите в листата си за прессъобщения или да ни пишете за новини и инициативи от Габрово, може да го направите на електронната поща на Габрово Daily editor@gabrovodaily.info.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.