COVID-19 при дете от детска градина в Габрово и нови случаи в севлиевски заводи

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

3-годишно дете от детска градина „Радост“ 1 в Габрово е с положителен резултат за COVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Последното посещение на детето в детското заведение е било на 31 юли. Контактните деца от групата и персонала ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация. След изтичането на този срок, децата и персонала ще бъдат изследвани с PCR тест за COVID-19 и ще бъдат допускани в детско заведение при отрицателен резултат.

За 4 август има общо 11 нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово, уточняват от РЗИ Габрово. Четири от тях са на служители от завод за санитарна керамика “Идеал Стандарт“ Севлиево при мъже на 32, 37, 41 и 60 години. До момента в завода са регистрирани общо 41 случая. Един от новите случаи е на служител от завод за санитарна арматура „Идеал Стандарт-Видима“ на мъж на възраст 42 г. До момента в завода са регистрирани общо 5 случая.

Освен случаите от тези два епидемични взрива са регистрирани още – 2 души в община Габрово, 3-годишното дете от детска градина и мъж на 52 години; 3 случаи в община Севлиево при мъж на 64 години и две жени на 34 и 37 години; 1 случай в община Трявна при мъж на 33 години.

От новорегистрираните 11 случая  2 лица са хоспитализирани с грипоподобни симптоми. Останалите новорегистрирани случаи  провеждат домашно лечение и  са  поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.