РЗИ: нови случаи на COVID-19 в три завода в Севлиево и Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

24 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 24-26 юли 2020 г., съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция.

5 от новите случаи са на работнички, живеещи в Габрово, от фирмата за текстил и облекло „Дзалли“ в Габрово на възраст от 34 до 54 г. Общият брой на регистрираните случаи до момента във фирмата е 9, уточняват от РЗИ Габрово.

2 от новите случаи са на служители от завод за санитарна керамика “Идеал Стандарт“ в Севлиево при мъже на 32 и 42 години. До момента в завода са регистрирани общо 35 случая, разпределени по следния начин – 26 случая от област Габрово, 8 – от област В. Търново и 1 случай от област Ловеч.

4 нови случая са на служители от завод за санитарна арматура „Идеал Стандарт-Видима“ при мъже на възраст от 35 до 48 г., живеещи в Севлиево.

РЗИ Габрово определят случаите от трите завода като „епидемични взривове“.

Освен тях са регистрирани и 1 случай при жена на 51 г. от община Габрово, 6 случая при мъже на възраст от 14 до 56 г. и 5 случая при жени на възраст от 11 до 55 г. в община Севлиево, 1 случай при жена на 66 г. в община Дряново.

От новорегистрираните случаи 5 са хоспитализирани с грипоподобни симптоми. Останалите новорегистрирани случаи провеждат домашно лечение и са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.