76 нови случаи на COVID-19 в област Габрово, най-много са в Севлиево и Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

76  са новите потвърдени случаи  на COVID-19 в област Габрово за периода 16-18 октомври 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово.

Най-много са случаите в община Севлиево – 38. В община Габрово са 33. В Трявна са 3,  а в Дряново – 2.

От новорегистрираните случаи 15 лица са служители в промишлено предприятие в Севлиево, като общият брой на заболелите в предприятието до момента е 23 .

От новите 76 случаи 52 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, 14 души са в болница с вирусна пневмония, 10 лица към момента са без симптоми на заболяването.

Възрастово и по пол случаите се разпределят по следния начин: община Габрово – 18 жени на възраст от 31 до 77 години, 15 мъже на възраст на 33 до 85 години; община Севлиево – 18 жени от 38 до 66 години, 20 мъже от 25 до 70 години; община Дряново – 2 жени на 54 и 55 години; община Трявна – 2 мъже на 16 и 59 години, жена на 70 години.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.