Блок "Катюша" в Габрово преди и след санирането © Община Габрово

Кмет, зам.-министър и областен откриха 7 нови санирани сгради в Габрово (СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Блок "Катюша" в Габрово преди и след санирането © Община Габрово
Блок „Катюша“ в Габрово преди и след санирането © Община Габрово

Седем санирани жилищни сгради в Габрово бяха символично открити на 17 юни от кмета на Габрово Таня Христова и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. На събитието присъства и областният управител на Габрово Невена Петкова.

Между 40 и 60 % са намалели сметките за отопление на санираните сгради споделят живеещите в седемте блока, споделят от Община Габрово.

Пожелавам Ви да бъдете щастливи в обновения си дом и можете да разчитате на моята подкрепа, каза Малина Крумова при официалното откриване на блока на ул. „Антим I” № 3 и 5. Тя подчерта, че сградата е изпълнена по най-добрия начин и има отлични технологични характеристики. От своя страна Таня Христова поздрави живеещите в сградата с обновяването й и благодари за съпричастността към дейностите, които Община Габрово в момента изпълнява за облагородяване на квартала.

Общо 10 са санираните сгради в Габрово до момента. Това са блоковете на улиците „Спортна“ 3, „Йосиф Соколски“ 37 и „Варовник“ 11, „Антим I“ № 3 и 5; „Осми март“ №24; „Орловска“ №139; „Св. Св. Кирил и Методий“ №7 и 9; „Петър Падалски“ №6;  бул. „Могильов“ №83, 85, 87; бул. „Могильов“ №84.

223 заявления за саниране на блокове са подадени в Габрово

Сключените договори за целево финансиране са 37, а сградите в процес на обновяване – 19, за останалите 8 строителството предстои.

Към средата на месец юни 2017 г. в града са регистрирани 254 сдружения на собствениците, подадени са 223 заявления за интерес и финансова помощ и са сключени 195 договора между Община Габрово и Сдружения на собствениците /СС/.

Желаещите са много, след разширяването на допустимостта по програмата, новите сгради, подали документи са над 180, поради това Община Габрово продължава провеждането на обществени поръчки за избор на изпълнители на енергийно и техническо обследване. Процедурите се провеждат под условие и договори ще се изпълняват само в случай, че е налично финансиране и бъдат сключени тристранни договори за целево финансиране с Българска банка за развитие.

Онлайн приложение за санирането на жилища в града улеснява габровци

В подкрепа и улесняване на проследяването на целия процес, Община Габрово създаде ГИС приложение за санирането на жилищни сгради в Габрово, чрез което онлайн гражданите могат да проследяват промяната в статуса на сградите, включени в програмата – от създаване на СС до изпълнение на строителни дейности и въвеждане в експлоатация на сградите. Община Габрово беше първата в страната с подобно приложение.

На 17 юни в Габрово бяха открити следните сгради:

ул. „Антим I” № 3 и 5

ул. „Осми март“ №24

ул. „Орловска“ №139

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №7 и 9

ул. „Петър Падалски“ №6

бул. „Могильов“ №83, 85, 87

бул. „Могильов“ №84

Изображения в статията: Община Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.