Мариянна Цакова и нейното семейство. Снимка: Личен архив

7 софийски болници отказаха лечение на габровката Мариянна Цакова, линейка пристигна от Турция

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мариянна Цакова и нейното семейство. Снимка: Личен архив
Мариянна Цакова и нейното семейство. Снимка: Личен архив

Седем софийски болници са отказали помощ на онкоболната габровка Мариянна Цакова. За това са разказали нейни роднини, съобщават от Нова телевизия.

Както Габрово Daily писа, през юни тази година габровци се обединиха, за да помогнат на своята съгражданка Мариянна Цакова да се пребори с болестта рак. Апелът за помощ на Габрово Daily достигна и до големи национални медии като БТВ, Нова телевизия и България он еър. Благодарение на мащабната кампания още през юни бяха събрани над 100 000 лв. за лечението на габровката, майка на три деца.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Над 100 000 лв. са събрани до момента за лечението на Мариянна

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Шест дни Мариянна обикаля софийските болници без резултат

Преди две седмици Мариянна получава усложнения по време на престоя си в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

„Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването. Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат”, разказва пред Нова телевизия съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба – да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

Вижте репортажа на Нова телевизия тук

Турска клиника изпраща линейка и я приема за лечение

„На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там”, съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешно спешна операция и в момента се възстановява.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.