52 са новите случаи на COVID-19 в област Габрово, най-много са в Габрово и Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

52 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 23-25 октомври 2020 г., съобщават от РЗИ – Габрово.

Има и един смъртен случай – мъж на 73 години от Габрово, хоспитализиран в МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ на 13.10.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с вирусна пневмония. Починал е на 24.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Починалият е с придружаващо хронично сърдечно заболяване.

Най-много са случаите в община Габрово – 20. За първи път има повишаване на случаите и в община Дряново – 15. На трето място по брой случаи е община Севлиево – 14, а най-малко са в община Трявна – 3.

От новите случаи 32 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, 13 лица са хоспитализирани с вирусна пневмония, 7 лица към момента са без симптоми на заболяването.

15 от новорегистрираните са персонал и потребители на Дневен център за стари хора в Дряново.
Същите (общо 21 човека) са изследвани от РЗИ Габрово по повод на заболели от COVID-19 две жени от Дневния център, които към момента са хоспитализирани в МОБАЛ гр. В. Търново.
Епидемиологичното проучване продължава с изследване на Защитено жилище за лица с физически увреждания в Дряново, тъй като към момента две лица от защитеното жилище са с положителни проби за COVID-19 и са в непосредствена епидемиологична връзка със заболелите от Дневния център – Дряново.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.