МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево

41 от 55 легла в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево са заети с тежко и средно тежко болни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

41 души тежки и средно тежки случаи са на легло в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево, съобщиха от здравното заведение. Общо леглата там са 55.

Сред болните има трима лекари, в това число и инфеционистът на болницата д-р Дешев, 4 медицински сестри, 5 акушерки и 6 човека друг медицински персонал (рехабилитатор, рентгенов лаборант, магистър-фармацевт и администрация).

От началото на пандемията през болницата са преминали около 100 пациенти с Covid-19, а шестима севлиевци изгубиха битката с болестта.

Заболелите в Севлиево от COVID-19 към днешна дата са 237, като повечето от тях са на домашно лечение. Под карантина са 254 човека.

„Върху общинската болницата пада основната тежест на пандемията, независимо от призивите в борбата с болестта да се включат и други структури на здравеопазването. Персоналът на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ се обръща към жителите на общината с молба да спазват стриктно противоепидемичните мерки и да не рискуват живота си, живота на близките си и живота на работещите в здравните заведения.

Огромна благодарност от лечебното заведение към екипа на кмета д-р Иван Иванов и Община Севлиево за подкрепата и адекватната реакция по време на пандемията“ – споделят от севлиевската болница.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и Спешна помощ с най-много заболели от COVID-19 сред медицинския персонал

От началото на епидемията от COVID-19 в област Габрово: 1417 заболели и 33 починали


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.