Храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских" в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет

Правителството реши днес: 315 000 лв. за довършването на новия храм в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских" в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет
Храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в квартал Младост в Габрово © Министерски съвет

Правителството одобри разходи в размер на 315 000 лв. за довършителните дейности по новостроящия се храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в град Габрово. Това стана на днешното заседание на Министерски съвет. Средствата са по бюджета на Министерския съвет за 2018 г.

Отпуснатите средства ще спомогнат храмът да се превърне в духовен център на един от най-големите квартали на гр. Габрово – Младост, посочват в решението.

Премиерът Бойко Борисов обяви намерението правителството да подпомогне строителството на храма още при посещението си в Габрово на 21 септември тази година.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.