Ботевата чета

На 2 юни Габрово ще почете Ботев и загиналите за свободата на България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 2 юни Габрово ще отбележи Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В 12 часа на паметника на Никола Войновски ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност пред подвига на героите. В знак на почит и преклонение представители на габровския клон на НД „Традиция“ ще организират почетен караул, съобщава от Община Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Поклон пред Ботевите четници от Габрово

2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Научете повече за още един от Ботевите четници – Антон Андреев Иванов – Габровчето – от Онлайн енциклопедия Габрово тук.

Ако се интересувате от габровска история, добре дошли сте в новия Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg, както и във Фейсбук страницата за габровска история „Габрово – живият град„.

Книгите от историческата поредица „Габрово – живият град“ на Момчил Цонев и Даниела Цонева може да откриете в книжарниците в Габрово „Том Първи“ и „Златев“,  а в София – в книжарница „Български книжици“ (ул. „Аксаков“ 10, градинката на Кристал), която предоставя възможност и за онлайн покупка:

Купете си книгата „Габрово след Освобождението. Спомени от д-р Константин Вапцов“ онлайн от „Български книжици“ ТУК

Купете си книгата „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” онлайн от „Български книжици“ ТУК


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.