2 юни 2017, Денят на Ботев в Габрово © Община Габрово

Габрово и габровци почетоха паметта на Ботев и българските герои (СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

По традиция на 2 юни под звуците на сирени отдадохме почит на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Цветя на паметника на Никола Войновски – военен командир в Ботевата чета, поднесоха заместник-кметът на община Габрово Нела Рачевиц, Областният управител Невена Петкова, председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева и общински съветници. Цветя поднесоха и граждани.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Поклон пред Ботевите четници от Габрово

Клуб „Млади възрожденци“ на почетен караул

По инициатива на клуб „Млади възрожденци“ от Националната Априловска гимназия почетен караул дадоха ученици от гимназията пред паметника на Никола Войновски, Продан Тишков – Чардафон, Тотю Иванов, Цанко Дюстабанов и паметната морена на Васил Левски. Габровският клуб е част от мрежата ученически клубове, създадена от Общобългарски комитет „Васил Левски“ със съдействието на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.

В тържественото отбелязване на Деня на Ботев се включи и Оркестър „Габрово“ с диригент Николай Венков.

Изображения: Община Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.