Герб на Община Габрово

17 май 2020 – Ден на Габрово (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

17 май 2020 г., Денят на Габрово, ще започне с молебен за благополучието на града – от 8:30 ч. в храм „Успение Богородично“.

В 9:00 ч. е тържественото издигане на знамето на Габрово на площад „Възраждане“.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на открити и закрити обществени места и съблюдаване на необходимата физическа дистанция, информират от Община Габрово.

През 2020 г. Габрово отбелязва 160 години от обявяването му за град. 1860-та е знакова за развитието на Габрово. Тогава властите решават габровският район да се отдели от Търново и да бъде признат за град.

Припомняме, че ден по-рано, на 16 май, трябваше да се проведе карнавалното шествие на Габрово. Заради епидемията от новия коронавирус обаче карнавално шествие няма да има. Вместо това от Карнавал Габрово канят да се включим в конкурс, а на 16 май ще има видео излъчване на живо във фейсбук страницата на карнавала. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

17 май – Честит Ден на Габрово!

4 май 1860 г. – „Нашето село Габрово ся провъзгласи за град“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.