Габрово почита 181 години от рождението на Васил Левски © Община Габрово

Габрово ще почете паметта на Левски на 19 февруари

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Възпоменателно честване по повод 149 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски ще се състои в Габрово на 19 февруари, съобщават от Община Габрово.

Събитието е от 11:00 ч. пред морената на Левски в градската градина. Във възпоменанието ще вземе участие НД „Традиция“- Регионален клон „Цанко Дюстабанов“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Апостола на свободата Васил Левски и Габрово

Васил Левски и връзките му с Габрово (хроника на събитията)

Как историците са открили коя е рождената дата на Васил Левски?

Васил Левски (гипсов паметник): Статия в Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki

Ако се интересувате от миналото на Габрово, потърсете книгите от историческата поредица „Габрово – живият град“ на Даниела Цонева и Момчил Цонев. Книгите може да откриете в габровските книжарници „Том 1″ и „Златев“, както и онлайн в сайта на „Български книжици“ ТУК. Досега в поредицата: „Имало едно време в Габрово“, „Габрово и габровци в старата книжнина. Т.1. Пътеписи (1662-1878 г.)“, „Снежно Габрово за деца“, „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов“, „Кварталите на Габрово. Част 1“.

Добре дошли сте в новия Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg, както и във Фейсбук страницата за габровска история „Габрово – живият град„.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.