Паметник на свободата, Шипка. Източник: Община Габрово

Честваме 140 години от Освобождението на България (ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Паметник на свободата, Шипка. Източник: Община Габрово
Паметник на свободата, Шипка. Източник: Община Габрово

Статията е обновена на 28 февруари 2018, 14:00 ч.

През 2018 г. честваме 140 години от Освобождението на България. На паметната годишнина е посветен концертът на хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева на 1 март (вижте повече тук). На 2 март от 17 часа ще се състои панихида в памет на загиналите за Освобождението на Братската могила до храм „Успение на Св. Богородица”.

Представяме ви програмата за Националния празник 3 март, както и полезна информация за организирания транспорт и движението на МПС през Шипченския проход.

3 МАРТ 2018 – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

8.30 ч. Издигане на националното знаме

Габрово, площад „Възраждане”

11.30 ч. Тържествено отбелязване на 140 години от Освобождението на България

Площадката в подножието на Паметника на Свободата на Шипка

Панихида в памет на загиналите войни ще отслужат техни Светейшества Българският патриарх Неофит и Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил, в съслужие със Старозагорския Митрополит Киприян и хора на руската синодална патриаршия „Москва“.

Организиран транспорт за Шипка на 3 март

Превозът на гражданите от площад „Възраждане” в Габрово за Паметника на Шипка на 3 март ще започне от 7:30  ч. Ще бъдат осигурени 10 автобуса.

Курсовете на автобусите в обратна посока ще започнат в 14.00 ч. Цената на билета за двете посоки е 6 лв.

Пътят Габрово – Шипка – затворен за движение на 3 март

Пътят от Габрово през Шипченския проход до Паметника на свободата на Шипка  ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март 2018 г. с изключение на автобусите от междуградския транспорт.

Автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово към Шипка от 5.30 ч. до 13.00 ч. на 3 март 2018 г. Автомобилите ще се движат обратно в посока от Шипка към Габрово след 13.00 ч. на 3 март 2018 г.

Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи.

Във връзка с промяната на мястото за тържественото честване, ще има ограничения в движението на гражданите в района на Паметника на Свободата на Шипка, за което ще е необходимо да се спазват разпорежданията на органите на реда.

ОЩЕ ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК:

Въвеждат се ограничения на Шипченския проход за 3 март

Полицията въвежда правила за паркиране на Шипченския проход за 3 март


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.