11 нови случаи на COVID-19 в Габрово, по един в Севлиево и Трявна

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

13 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 2-4 октомври 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция. 11 от тях са в община Габрово, а в общините Севлиево и Трявна – по един.

От случаите в община Габрово 9 са на жени на възраст от 14 до 84 години. 14-годишното момиче е ученичка в Национална Априловска гимназия. Съучениците на заболялата са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация, уточняват от РЗИ Габрово.

Другите два случая са на мъже на 18 и на 83 години. 18-годишното момче е ученик в ПТГ „Д-р Н. Василиади“ Габрово. Съучениците му са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация с предписание на РЗИ Габрово.

От РЗИ уточняват и кои от 11-те случая в Габрово са настанени в болница и кои не. Две жени на 48 и 76 години са хоспитализирани в СБАЛББ Габрово и Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова “ Габрово с вирусна пневмония. Останалите 9 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение.

Случаят в община Севлиево е на жена на 73 години, която е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ Севлиево с двустранна пневмония.

Случаят в община Трявна е на мъж на 63 години, хоспитализиран във Вътрешно отделение на МБАЛ “Д-р Т. Витанов“ Трявна с грипоподобни симптоми.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.