Шипка в навечерието на Националния празник 3 март © Община Габрово

Честваме 3 март на Шипка, но със засилен контрол за противоепидемичните мерки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Честването на 143 години от Освобождението на България на 3 март тази година няма да се ограничава, но ще премине под засилен контрол. Причината е в епидемичната ситуация, свързана с COVID-19.

Ще се съблюдава спазват ли се въведените противоепидемични мерки в страната при събиране на граждани на открито – задължително носене на защитна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1,5 м между присъстващите, уточняват от местната администрация.

Програма за празничния 3 март 2021 г.

9:30 часа – отслужване на панихида в храм  „Успение на Пресвета Богородица“

10:00 часа  – издигане на националното знаме на пл. „Възраждане“

11:30 часа  – църковно – военен ритуал с поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка (Свети Никола)

Автобусите от Габрово за паметника на Шипка

Автобусите за върха ще тръгват от площад „Възраждане“ от 8:30 часа и ще се връщат обратно – от 13:30 часа. Цената на билета в двете посоки е 5 лева.

Важна информация за водачите на МПС

Въвежда се временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.