Бивш Дом за медико-социални грижи за деца в кв. „Велчевци“ © Община Габрово

Община Габрово планира два центъра за възрастни и хора с увреждания

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бивш Дом за медико-социални грижи за деца в кв. „Велчевци“ © Община Габрово
Бивш Дом за медико-социални грижи за деца в кв. „Велчевци“ © Община Габрово

Община Габрово планира да изгради два центъра за социални услуги от резидентен тип за възрастни и хора с увреждания. Проектното предложение е на стойност 1 095 000 лв., съобщават от администрацията.

Предвижда се центровете да бъдат разположени в сградата на бившия Дом за медико-социални грижи за деца в кв. „Велчевци“. За целта ще бъдат ремонтирани и обзаведени четири етажа от неизползваем корпус. Планирано е облагородяване на дворното пространство и доставка на специализирано оборудване.

Предвидено е да бъдат създадени център за лица с различни форми на деменция и център за възрастни хора в невъзможност за самообслужване. Грижата ще се предоставя 24 часа на общо 30 души, които сега се намират в специализирани или социални институции, както и такива от общността или включени в списъци на чакащи да получат социална услуга.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.