Фестивал „Здравей, Здраве!“ – за първи път в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фестивал "Здравей, Здраве!" в Габрово 2017
Фестивал „Здравей, Здраве!“ в Габрово 2017

За първи път в Габрово ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве!“. В програмата му ще има лекции и практики на тема здраве и здравословен начин на живот, базар на еко и био продукти, както и два концерта с класическа музика.

Първото издание на „Здравей, Здраве!“ е през 2010 г. в Пловдив. През 2016 г. идеята печели ентусиасти от цялата страна и фестивалът се провежда в Троян, Казанлък, Търговище, Ямбол, Кърджали и Варна.

За първи път в Габрово

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ ще се проведе за първи път в Габрово на 28 и 29 януари 2017 г. с подкрепата и на територията на Мол Габрово. Партньори на събитието са също „Йога Център”, Клуб „Озарение” и Национална образователна програма „Билкария”. Фестивалът е с некомерсиален характер и всички партньори, организации, лектори и изложители участват на доброволни начала. Посещението на всички събития е безплатно.

Програма на фестивала в Габрово

През двата фестивални дни ще се провеждат паралелно редица лекции и практики на тема здраве, здравословен начин на живот и естествени методи за лечение от известни и утвърдени в своята област лектори както от региона, така и от цялата страна:

 • „Хомеопатията – път към здравето” – д-р Иван Джеджев (класическа хомеопатия, Варна);
 • „Медицината на 21 век” – д-р Светла Балтова (холистична медицина, Пловдив);
 • „Паневритмия – българската практика за здраве и благополучие” – доц. Людмила Червенкова (Национална спортна академия, София);
 • „Здравето като причина или следствие на щастие в хороскопа” – мгр.Снежана Георгиева (астрология, Варна);
 • „Терапия на д-р Бах” – д-р Биляна Мусева (Г.Оряховица);
 • „Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме”, Хималайска йога” – Николай Сираков (йога, Габрово);
 • „Интегрална психология. Енеаграми – девет модела, чрез които можем да издигнем или да провалим себе си” – Живко Стоилов (психотерапевт, Пловдив);
 • Богомилска медицина: Богомилският зелейник – документ откритие за лечебните прийоми на поп Богомил, Василий врач и Боян Мага” –Емил Елмазов, чл.кор.на МАИ (Богомилска медицина и лечение, Габрово)
 • Слънчева педагогика – Слав Славов (детски педагог, София);
 • Работа с предците и силата на родовата памет – Аида Марковска (рейки учител и холистичен терапевт, Пловдив);
 • „Детска йога” и „Йога на смеха” – Велина Русева и Радосвета Павлова и Велина Николова (Габрово)
 • „Слънчево зареждане – йога” – Ива Кирова (Габрово);
 • „Йога Транс Данс”, „Медитация с тибетски купи за мир” – Мария Видева- Стоилова и Живко Стоилов (Пловдив);
 • „Идеи, принципи и практики на Таекуондо” – Ивайло Аврамов (Габрово) и други.

Базар на еко и био продукти

През двата фестивални дни на четвъртия етаж на МОЛ Габрово ще бъде организиран базар с участието на регионални производители на еко и био продукти.

Класическа музика за посетителите

На почитателите на класическата музика организаторите предлагат два концерта в кафето на партера на МОЛ Габрово от 17.00 часа.

На 28 януари младият шуменски пианист Тонислав Троев ще изпълни „Ave Mаria“ от Шуберт, Ноктюрно оп. 9 №1, №2 и оп. 20 и „Валс №7” от Шопен, Traumerei“ от Шуман, „Consolation №3”, „Liebestraum“ №3 от Лист, „Rondo alla Turca“ от Моцарт и „Двугласна инвенция №13” от Бах. Ще прозвучи авторска богомилска поезия от проф. Емил Елмазов.

На 29 януари Йоана Стратева (цигулка) и Ивелина Иванчева (пиано) ще изпълнят няколко пиеси от Беинса Дуно, „Мелодия” от Глук, „Менует” от Моцарт, „Индийска песен” от Римски Корсаков, „Медитация” от Масне и други миниатюри.

Какво представлява идеята на фестивала „Здравей, Здраве!“?

„Здравей, Здраве!“ е обществен форум за популяризиране на здравословния начин на живот във физически, емоционален, ментален и духовен аспект. Той информира и провокира интереса на хората към здравословен начин на живот, представя широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за профилактика на заболяванията; стимулира използването на здравословни стоки и услуги, насърчава специалисти в различни области да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение.

Габрово Daily е медиен партньор на събитието.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.