Ученици от Габрово намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Две деца от Габрово намериха портфейл с 350 лв. и документи и го предадоха в Районното полицейско управление в Габрово, съобщават от ОД МВР Габрово. Ето и разказът за тези достойни деца от Габрово.

На националния празник на Съединението 6 септември Георги Стайнов на 12 години, ученик в VI-ти клас на СУ „Райчо Каролев“, и 13-годишният Даниел Белчев, ученик в VII клас на СУ „Отец Паисий“, намират в парка на „Колелото“ забравен портфейл със сумата от 350 лева, ваучери за храна на стойност 100 лева и лични документи в него. Съвестните момчета правят опит да открият собственика му в парка. Двамата разпитват хората, но никой от тях не разпознава изгубената вещ.

Тогава децата предават портфейла в РУ – Габрово. Криминалистите от полицейското управление откриват собственика на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на РУ – Габрово, в което изказва благодарност за проявената честност и доблест от страна на двете момчета.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Габрово също изказва благодарност на двамата юноши за безкористната постъпка. На 19 септември директорът на ОДМВР – Габрово старши комисар Борислав Муеров посети учебните заведения на децата, където лично от свое име и от името на ръководството на ОДМВР – Габрово им връчи почетни грамоти в присъствието на техните преподаватели и съученици.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.