Технически университет Габрово ще засади фиданки, инициативата е на президента

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Студенти, преподаватели и служители на Технически университет – Габрово ще посадят 50 широколистни фиданки дъб, осигурени от Държавното горско стопанство – Габрово. Те ще бъдат засети на площ от близо 500 кв. м. в близост до Корпус 2 на университета. На същото място е имало широколистни и иглолистни дървета, но след силна буря преди няколко години в момента пространството има нужда от възстановяване.

Студентската инициатива е организирана от Студентски съвет на Технически университет – Габрово и ще се проведе на 24 април 2021 г. от 10:30 ч.

Инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“ е на президента на Р България. Тя ще бъде ежегодна и ще се провежда два пъти годишно – през пролетта и през есента. В габровския университет инициативата се организира от Студентски съвет на Технически университет – Габрово.

Първото издание на президентската инициатива ще се проведе едновременно в различни части на страната, където младите хора и техни преподаватели ще залесяват и озеленяват, с подкрепата на разсадниците към държавните горски стопанства, които ще осигурят необходимите фиданки.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.