Тунелът под Шипка – с договор за разширен идеен проект

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Договор за тунела под ШипкаТунелът под Шипка вече е с договор за разширен идеен проект, съобщи в днешния си брой в. „100 вести“. Стойността му е 104 232,40 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение – 120 календарни дни.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора за изработване на разширен идеен проект за обект: Път ІІІ-5004 Обход на гр. Габрово от км 0+000 до км 31+000, тунел под връх Шипка с дължина 3220 м от км 24+400 до км 27+620. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП  „Транспорт“ 2007-2013 г.

Изготвянето на разширения идеен проект, след проведена обществена поръчка, е възложено на консорциум „Мости”, в който участват: „Мости България” ООД и „Мости Катовице”. От името на изпълнителя договора подписа инж. Ева Панамска, упълномощен представител на консорциума.

В момента АПИ изпълнява проекта за „Път III-5004 „Обход на гр. Габрово“, който включва строителството на участък от 23,254 км, етапна връзка на обхода със съществуващия път І-5 (3,1 км) и изработването на разширен идеен проект за тунел под връх Шипка. Проектът е разделен на 5 етапа.

Източник: в. „100 вести“, 26 юни 2014 г., „Тунелът под Шипка – с договор за разширен идеен проект”

Фотография: „100 вести“

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.