На Никулден осветиха нова църква в Трявна "Свети Никола", 6 декември 2018 © Областна администрация Габрово

Трявна с нова църква от 167 години насам

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На Никулден осветиха нова църква в Трявна "Свети Никола", 6 декември 2018 © Областна администрация Габрово
На Никулден осветиха нова църква в Трявна „Свети Никола“, 6 декември 2018 © Областна администрация Габрово

На празничния Никулден 6 декември в Трявна беше осветен новопостроен храм, носещ името на св. Никола.

Първата копка за храма е направена само преди няколко месеца. Новата църква е изградена със средства от дарения. Това е първият новопостроен православен храм в община Трявна от 167 години насам, споделят от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Стените му ще бъдат изографисани от възпитаници на НГПИ „Тревненска школа“. След освещаването беше раздаден курбан за здраве и благополучие.

На събитието присъства и заместник-областният управител Мария Пенева. Освещаването беше извършено лично от Негово Високо Преосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, съобщават от Областна администрация Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.