Тревненец изобрети дървен мотоциклет

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тревненец изобрети дървен моторМотор от дърво е атракцията на Трявна, научи Габрово Daily от novanews.bg. Уникалното в България и в света возило е създадено от Диян Стефанов. Друго изобретение на Диян е дървен велосипед, а в момента нестандартният дърводелец подготвя чертежите за дървен автомобил.

Диян и неговият дървен мотоциклет могат често да бъдат забелязани по калдъръмените улички на възрожденския град. Обикновено паркира край старата часовникова кула на тревненския площад.

„Някъде април месец го изкарах за първи път из града. За мен беше голяма изненада, защото видях хората как реагираха, не са виждали такова нещо и най-вече, че се движи. Като спра някъде, правят си снимки, ще попитат какво е това нещо. Това ме радва все пак, сега колкото и да е, с това ми се възнаграждава самия труд“, разказва Диян пред репортер на Нова ТВ.

По професия Диян е дърводелец, но призванието му е да мечтае и да твори невиждани неща. Моторът от дърво е двуместен и тежи 360 килограма. Майсторът му посветил девет месеца и над един кубик дървен материал. Конструкцията е направена изцяло от дъб, а двигателят е Ural M-72 , 750.

 Фотография: Facebook Мебели „Меридиан“

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.