Трафикът през Бичкинята и Шипка се засилва заради спрения Хаинбоаз

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Брифинг при областния управител Николай Григоров, 20.06.2014Трафикът през прохода Хаинбоаз е преустановен и движението по направление север-юг по международния път Русе – Свиленград е пренасочено през Шипченския проход, съобщи на извънреден брифинг областният управител на Габрово Николай Григоров.

Всички реки в региона към момента са в коритата си.  Няма притеснения по отношение язовир „Христо Смирненски” – той се контролира и е под постоянно наблюдение, контролирано се изпуска и има достатъчно свободен обем. Важно е да се знае, че на територията на областта няма бедстващи хора – беше категоричен областният управител.

Бедственото положение в Дряново обаче остава. Пораженията там са свързани с наводнения на ниските части – постройки, обществени сгради и къщи. Нарушения на пътната инфраструктура също има най-вече в района на Царева ливада. На пътя Трявна – Дряново има три пропаднали участъка и свлачища, пътят е проходим, а още вчера вечерта своевременно са поставени необходимите обозначения, обясни Григоров.

Обстановката се следи постоянно. Проведена е среща с началниците на Областно пътно управление и дирекцията на полицията.

По отношение на пренасочения трафик през Шипченския проход Николай Григоров коментира: „Надявам се фирмите, изпълнители по водния цикъл, както и Община Габрово да създадат също необходимата организация, за да се обезопаси движението в участъка от Донино до връх Шипка и най-вече през квартал Бичкиня. Трябва да се обърнем с молба и разбиране най-вече към жителите на квартала, че през следващите дни ще има натоварено движение по направление север-юг. По направление юг-север движението се осъществява през Котелския проход.”


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.