ТЕЦ Габрово

„Топлофикация Габрово“ реагира: Ще обезщетим клиентите ни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ТЕЦ Габрово
ТЕЦ Габрово. Изображение: Сава Пенчев

Клиентите на „Топлофикация Габрово” ЕАД, засегнати от аварията на основен топлоизточник, ще бъдат обезщетени. Това съобщиха за Габрово Daily от „Топлофикация Габрово“ тази сутрин.

Реакцията на габровската „Топлофикация“ идва в деня, когато е насрочен граждански протест – днес от 12 часа пред сградата на дружеството на ул. „Индустриална“ № 6. Протестът беше обявен на брифинга на кмета Таня Христова в Община Габрово вчера. Кметът на Габрово призова габровци да изразят своята позиция и гражданско недоволство срещу Топлофикация – Габрово. Община Габрово ще внесе иск в съда срещу „Топлофикация“, съобщи още Таня Христова по повод действията на дружеството, което от началото на отоплителния сезон системно нарушава или прекъсва топлоподаването към своите абонати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габровци и Община Габрово на протест срещу „Топлофикация Габрово“ на 17 февруари

Съгласно Общите условия на дружеството и Наредба за топлоснабдяването 16-334 от 6 април 2007 г. за дните, в които не е доставена топлинна енергия на клиентите, ,,Топлофикация – Габрово”ЕАД няма да начислява дължими суми. Същите дни ще бъдат премахнати и от фактурите за месец февруари 2017 г.

В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с Общите условия на дружеството, посочват още от габровската „Топлофикация“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.