Няма парно, защото ТЕЦ-ът произвеждал и ток?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ТЕЦ Габрово
ТЕЦ Габрово. Изображение: Сава Пенчев

„Оставам със съмнения, че ТЕЦ – Габрово ще гарантира нормален отоплителен сезон на габровци през тази зима.“ Това е изводът на кмета Таня Христова след двучасова среща с ръководството на „Топлофикация – Габрово“ в нейния кабинет, на която присъстваха представители на бизнеса, директори на училища, детски градини и ясли, домоуправители на жилищни блокове – пише във водещия си материал от 7 декември 2016 г. в. „100 вести“ (автор Минка Минчева).

Представяме ви акценти от публикацията на в. „100 вести“ и Минка Минчева:

Таня Христова: До този момент ние не получихме логично обяснение за многократните повреди, които поставят на изпитание жителите на Габрово

„Това, което аз разбирам, е, че „Топлофикация“ ЕАД не възнамерява да предоставя тази услуга на жителите на Габрово – заяви Таня Христова в началото на срещата. – Мисля, че е престъпление, че вие не ни уведомихте това лято навреме, за да може всички институции и частни лица да се подготвим, за да можем да посрещнем зимата така, както подобава на сезона. До този момент ние не получихме логично обяснение за многократните повреди, които поставят на изпитание жителите на Габрово. Отоплителен сезон 2016/2017 ще бъде ли нормален, как ще ни гарантирате това днес? Какво значи с намален капацитет? Знаете ли, че при 3 последователни дни на температура 16 градуса училища и детски градини трябва да преустановят дейността си! Дайте ми гаранции!“ – категорична беше Таня Христова. Позицията й подкрепиха и другите участници в срещата с въпросите защо и докога.

Ниските температури на топлоенергията са за сметка на произвежданата от дружеството електроенергия

Представителят на Съвета на директорите Калин Ангелов е признал, че „технологичният процес е обвързан и с производството на електроенергия“. „Нашето топлоподаване преминава през елекрическата турбина и на изхода има топлина. Ние сме свързани с разходите за производство на електроенергия. И двете производства (на топлоенергия и на електроенергия) са основни – заяви г-н Ангелов, с което даде отговор на въпроса защо не се подава необходимата температура за абонатите и каква е причината за намаления  капацитет на дружеството.

Да си търсим пропуснатите ползи по съдебен път

„Най-разумното нещо, което ние трябва да направим, ако вие не ни дадете гаранция за нормален отоплителен сезон, е да намерим начин по съдебен път да си търсим пропуснатите ползи, а такива имаме много“ – категорична беше кметът Таня Христова и постави още един проблем – димът, който излиза от комина на ТЕЦ – Габрово.

Собствениците на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД – на „кипърските острови“

Беше зададен въпросът кои са собствениците на дружеството, за да се постави проблемът на Габрово пред тях. Отговорът беше, че те са регистрирани на „кипърските острови“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Температурата в Спортна зала „Орловец“ падна до 10°С

„Топлофикация Габрово“: проблеми с парното за седмица след авария

След съобщението за авария от 5 декември, „Топлофикация – Габрово“ ЕАД излезе с ново съобщение на 6 декември – този път за плащане на сметките. Доколко е приемливо това, преценете сами: „Уважаеми абонати, Уведомяваме ви, че сметките за топлоенергия за месец ноември 2016 г. са изготвени и от 07.12.2016 г. могат да бъдат платени на касите на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД , на касите на Изипей АД в цялата страна, както и онлайн чрез системата на ePay“ – гласи съобщението.

На 22 декември се информира Общинския съвет в Габрово

„Вие отказвате рехабилитация на мрежата и ниските температури на топлоенергията са за сметка на произвежданата от дружеството електроенергия. Не си спечелвайте Габрово и габровци за враг“ – заяви Таня Христова. Тя поиска втора среща на 13 декември, за да се обсъди отново качеството на подадената към абонатите топлоенергия, а на 22 декември – да се информира ОбС за проблема и неговото решаване.

100 вести

Пълният текст на статията четете във в. „100 вести“,  7 декември 2016 г., “Таня Христова настоя ТЕЦ да топли училищата”, автор Минка Минчева


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.