1,5 млн. за разрушените от наводнението пътища в област Габрово, тирове през Шипка до края на юли

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проходът Хаинбоаз е затворен1,5 млн. ще струва възстановяването на републиканските пътища в област Габрово след нанесените от проливните дъждове щети. Това показват разчетите на експертите, направени след инспекция на състоянието на пътната мрежа. Основната част от средствата ще бъдат насочени за ремонт на пътя Дряново – Трявна.

До края на юли трафикът на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, ще преминава през прохода Шипка по маршрутите, за които вече ви съобщи Gabrovo Daily. До края на следващия месец ще бъде възстановено  движението през Прохода на Републиката.

Ремонтните дейности на Хаинбоаз ще струват около 1,5 млн. лв. по информация на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков. Проходът остава затворен за движение за всички видове превозни средства, защото безопасността на пътуващите е най-важна.

Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход. Леките автомобили могат да пътуват без ограничение в двете посоки през всички разрешени за движение старопланински проходи.

Общо около 12-15 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на републиканската пътна мрежа, засегната от проливните дъждове за областите Варна, Велико Търново и Габрово. Средствата са необходими както за ремонт на пътни настилки, така и за банкети, свлечени насипи, увредени водостоци.

На снимката: Хаинбоаз. Фотограф: Ростислав Грънчаров


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.