МВР предупреждава: Пазете се от телефонни измами, свързани с коронавируса

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От полицията предупреждават гражданите да бъдат внимателни за телефонни измами. Възможно е телефонни измамници да се възползват от страха на хората във връзка с епидемичната обстановка в страната.

При засечените от полицията досега единични опити за измама се злоупотребява със здравословното състояние на близки до потенциалната жертва хора, уж „заболели от коронавирус“. Следва искане на пари за лечение.

Хората могат да получат точна информация за мерките във връзка с коронавируса единствено от единния телефонен номер 112 или от Министерството на здравеопазването.

За пореден път от МВР призовават гражданите да не се доверяват при получаване на телефонно обаждане, при което се искат пари, без значение от кой или по какъв повод!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.