Таксиметровите шофьори в Габрово искат по-високи цени

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Таксиметровите шофьори в Габрово са депозирали искане в Общински съвет – Габрово и в Община Габрово за промяна на минималната и максималната цена за километър пробег, съобщават от местната администрация. Предложението е подкрепено с подписите на 22 местни превозвачи.

Искането е минималната цена за километър пробег по дневна и нощна тарифа да стане 1.00 лв., а максималната да стане 2.00 лв. Превозвачите мотивират желанието си за актуализация на цените на услугата, която предлагат с увеличения осигурителен праг, инфлацията, повишените цени на горивата, резервните чести и консумативите, като подчертават, че част от колегите им вече са прекратили дейност, поради невъзможност да покрият разходите си и услугата е в недостиг за гражданите на град Габрово. Тарифите не са променяни от пролетта на 2016 г.

Съгласно Закона за автомобилните превози, общинските съвети определят в срок до 31 октомври минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по двете тарифи, които важат за територията на съответната община за следващата година. Според нормативните изисквания, цената за километър пробег участва в образуването на таксата за повикване на адрес, първоначалната такса и цената за минута престой.

Предстои среща между ръководството на Община Габрово, постоянната комисия „Транспорт и Комунални дейности“ към Общински съвет Габрово и представители на бранша, на която исканията и мотивите на превозвачите да бъдат детайлно обсъдени.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.