Община Габрово с предложение за увеличение на такса „битови отпадъци“, данъците остават същите

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово планира да увеличи такса „битови отпадъци“, която не е променяна в последните 10 години. Предложението до Общински съвет Габрово е промилът за такса битови отпадъци да бъде 3,6, т.е увеличение от 0,5 на хиляда. Средното увеличение, което се получава в град Габрово за масовите панелни апартаменти до 70 кв.м е до 10 лв., за тухлените апартаменти от 100 кв.м в кварталите – до 15 лв. и 20 лв. в централна градска част. По селата увеличението ще бъде 5 лв. за масовия брой къщи, с изключение на новото строителство.

Това става ясно от публикуваното предложение и мотиви към него в сайта на Община Габрово, както и от интервю на зам.-кмета Мария Йозова пред вестник „100 вести“.

За 2022 г. не се предвижда увеличение на местните данъци – данък недвижим имот или данък сгради, не се предвижда увеличение на данъка върху превозните средства, както и при всички други видове данъци – туристически данък, патентен данък, данък придобиване на имущество.

Заинтересованите лица и организации могат да отправят писмени предложения и възражения относно промяната на такса „битови отпадъци“ чрез депозиране в деловодството на Община Габрово или на e-mail gabrovo@gabrovo.bg в срок до 22.12.2021 г.

Може да се запознаете с проекта за издаване на административния акт, мотивите и приложенията към него в сайта на Община Габрово ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.