Предновогодишно решение: Увеличава се такса битови отпадъци в Габрово и селата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Такса битови отпадъци се увеличава с 16,4 % за град Габрово и всички населени места на територията на общината. Това реши Общински съвет Габрово на последното си за годината заседание.

Освободени изцяло от заплащане на таксата в размер на 100 % от дължимата сума за 2022 г. бяха общинските и държавни училища на територията на общината, както и Центъра за специална образователна подкрепа. Техническият университет в Габрово ще заплаща такса битови отпадъци за 2022 г. в размер на 50 % от дължимата сума.

Мотивите за промяната са последните повишения на горивата, ел. енергията, материалите, увеличението на минималната работна заплата. Последната промяна на размера на такса битови отпадъци е отпреди 10 години – през 2012 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.